Despre tabere

Conceptul de “tabără de haiducie” s-a născut odată cu Asociația noastră, in anul 2016, organizarea unei astfel de tabere fiind anunțată chiar în cadrul evenimentului de lansare al Asociației.

Această idee a apărut din dorința de a-i cunoaște pe luptătorii din rezistența anticomunistă din munții României nu numai prin intermediul cărților de memorialistică, documentelor istorice, mărturiilor, sau a altor demersuri cultural-istorice, ci, concret, trăind asemenea lor preț de câteva zile.

Am dorit să gustăm o picătură din nevoințele , vicisitudinile, pericolul și adversitățile întâmpinate de acei eroi români care au ales să nu plece capul în fața comunismului-ateu, ci să lupte, până la sacrificiul suprem, pentru o Românie liberă și demnă.

Proiectul inițiat de noi s-a dezvoltat prin aportul membrilor școlii de supraviețuire “Reduta”, Eugen Sechila și Samir Mekki, foști militari ai Legiunii Străine, cu o vastă experiență in zone de conflict și teatre de operații.

Beneficiind de expertiza lor, a fost conceput un program de antrenamente și cursuri teoretico-practice prin intermediul cărora participanții au șansa nu doar de a cunoaște și experimenta traiul rezistenților anticomuniști, ci de a-și însuși un set de cunoștințe și tehnici extrem de utile, atât în viața cotidiană, cât și în situații de criză.

Școala focului, construirea unui adăpost, școala de noduri/matelotaj, tehnici de autoapărare, gestiunea stresului, elemente de termoregulație și nutriție, condiție fizică și elemente de autonomie alimentară, tehnici de prim-ajutor sunt componentele programului pe care îl propunem pentru taberele noastre, intitulate SIMBOLIC „tabere de haiducie”, ca un omagiu adus mișcării de rezistență anticomunistă Haiducii Dobrogei.

Pentru că ne dorim să aducem în atenția oamenilor adevărate modele de eroism, demnitate, credință, jertfă, verticalitate, curaj, fiecare tabără poartă numele unui luptător anticomunist sau martir român, a cărui istorie și personalitate este evocată în cadrul discuțiilor din jurul focului.

Fiecare zi începe cu rugăciunile de dimineață, la care participă doar aceia care doresc și simt să o facă, caracterul obligatoriu nefiind definitoriu pentru niciun aspect al taberelor noastre.

Credem cu tărie că înlăuntrul fiecăruia dintre noi se poate ascunde un erou care se vrea a fi descoperit, șlefuit și pus în slujba unor idealuri nobile, de aceea motto-ul nostru este “TREZEȘTE EROUL DIN TINE!”

Veniți alături de noi!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress