Expoziția “Dragoste în vremea rezistenței” la penitenciarul de femei Târgșor

„… în temniță am fost și ați venit la Mine…” (Matei 25 : 36)

La începutul lunii martie, femeile deținute în cadrul penitenciarului Târgșor au primit un cadou inedit. Expoziția documentară „Dragoste în vremea Rezistenței”, cuprinzând 13 povești de iubire din infernul totalitarismului comunist, a poposit, pentru câteva săptămâni, în sala pentru activități culturale a instituției.

Parte a unui parteneriat încheiat între Penitenciarul Târgșor și Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, manifestarea s-a bucurat de prezența d-lei Elenei Sechila și a lui d-lui Florin Dobrescu, din partea acestui ONG, precum și a d-lui Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România.

Acesta a vorbit femeilor prezente în sală, rememorând secvențe terifiante din anii de groază ai închisorilor politice comuniste, unde sufereau oameni fără altă vină decât aceea a propriilor convingeri, dar și povestea demnă de un scenariu de film a propiei sale iubiri trecute prinre zăbrele și sârmă ghimpată.

Feed-back-ul pozitiv al asistenței a fost evident, multe dintre participante mărturisind că această întâlnire a avut darul de a le da nădejdea și puterea de a trece prin perioada dificilă în care se găsesc. Printre lacrimi și zâmbete, credem că această însorită zi de martie a constituit un cadou spiritual ce va rămâne în amintirea celor la care Mântuitorul face referire atunci când spune: „în temniță am fost și ați venit la Mine…” (Matei 25 : 36)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress