Tabăra de haiducie “Stere Hapa”

Între 17-19 august 2018, pe Valea Doftanei, s-a desfășurat tabăra de haiducie Stere Hapa. Ca în toate taberele de nivel I – inițiere, participanții au fost familiarizați cu elemente de baza de topografie, prim-ajutor, autoapărare, matelotaj practic, școala focului, construirea unui adăpost.

La sfârșitul celor trei zile petrecute pe teren, partcipanții au primit câte un tricou marca legendevii.ro cu portretul luptatorului anticomunist Stere Hapa.

Stere Hapa a fost unul dintre conducătorii grupării anticomuniste dobrogene Haiducii Dobrogei.

Fiind membru al Legiunii Arhanghelului Mihail, după lovitura de stat a Mareșalul Ion Antonescu din 21 ianuarie 1941, Stere Hapa este arestat și închis la penitenciarul Jilava, pâna în anul 1947. Condițiile de detenție au fost inumane, fiind legat cu lanțuri la mâini și la picioare. Cu toate acestea, nu s-a dezis de crezul său, iar imediat după eliberare s-a alăturat luptei anticomuniste din Dobrogea, fiind unul dintre cei mai dârji membri.

Aromânul a fost prins de forțele de represiune și asasinat la data de 16 decembrie 1949, în Mamaia sat, pe malul lacului Siutghiol, alături de alți 15 camarazi. Nici pâna în ziua de astăzi nu se cunoaște locul în care se află rămășițele sale pământești.

Curs de topografie și orientare
Elemente de prim-ajutor – stoparea unei hemoragii
Școala de noduri
Briefing
Autoapărare
Condiționare fizică

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress