Tabere de haiducie

TABARA DE HAIDUCIE “Nicolae Ciolacu” 1-3 IUNIE

Daca prima tabara de haiducie a purtat numele lui Gogu Puiu, de data aceasta, Nicolae Ciolacu va fi figura emblematica sub semnul caruia se va desfasura stagiul. Nicolae Ciolacu a fost unul dintre liderii proeminenti ai miscarii de rezistenta armata anticomunista din Dobrogea si singurul supravietuitor care a lasat marturii scrise despre rezistenta dobrogeana in cartea sa “Haiducii Dobrogei”.

Pret de trei zile, vom gusta o picatura din rigorile si austeritatea vietii in rezistenta din muntii Romaniei, pe care si-au asumat-o luptatorii anticomunisti.
Alaturi de specialisti in domeniile militar, medical si al artelor martiale, participantii isi vor insusi tehnici de autoaparare, elemente de prim ajutor, topografie si orientare, scoala de noduri/matelotaj, construirea unui adapost si a diverselor tipuri de capcane pentru animale si vor invata sa ridice greutati mari utilizand corzi si descompunerea de forte. Componenta teoretica ce va aborda subiecte ca: marile agresiuni naturale, calea virila, termoregulatia si ABC-ul supravietuirii va fi intotdeauna regasita in exercitii practice desfasurate in aer liber.
Un aspect important al taberei vizeaza intoarcerea omului catre natura, chiar daca pentru doar 3 zile, de aceea participantii vor dormi sub foi de cort sau sub cerul liber. Exceptie fac doamnele si domnisoarele, care vor putea dormi in corturi.

Pentru inscrieri si detalii despre desfasurarea taberei, va rugam sa ne contactati la asociatia.gogupuiu@gmail.com.

TABĂRĂ DE HAIDUCIE “Gogu Puiu” 27-29 APRILIE

Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei organizează, în perioada 27-29 aprilie, o tabără sportivă pentru amatori, în care participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște și învăța tehnici operaționale de supraviețuire.

Profesioniști din diverse domenii – militar, medical, alpinism, arte marțiale – vor fi alături de dumneavoastră pentru a vă împărtăși din propriile cunoștințe și experiențe, prin activități practice, desfășurate în natură.

Școala focului, construirea unui adăpost, școala de noduri/matelotaj, tehnici de autoapărare, gestiunea stresului, elemente de termoregulatie și nutriție, condiție fizică și elemente de autonomie alimentară, tehnici de prim-ajutor sunt componentele programului pe care îl propunem pentru această tabără, denumită SIMBOLIC “tabără de haiducie”.

Pentru că ne dorim o reală ieșire din cotidian pentru cei interesați și pentru că reînnoirea contactului cu mediul natural, depășirea pragului de confort obișnuit, întărirea rusticității și a robusteții-calități virile esențiale, participanții vor dormi sub foi de cort, iar cei mai curajoși, sub cerul liber.

Stagiul se va desfășura în Câmpina, județul Prahova, începând de vineri, 27 aprilie, ora 14:00, până duminică, 29 aprilie, ora 18:00.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la asociatia.gogupuiu@gmail.com.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress