Despre noi

Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei a fost înființată ca un omagiu adus memoriei luptătorilor anticomunisti din Dobrogea, care s-au opus cu toate forțele, mergând pâna la jertfa supremă, regimului bolșevic instalat într-o Românie ocupată. 

Asociația poartă numele unuia dintre liderii aromânilor care au luptat împotriva comunismului și care a dispărut în luptă cu trupele Securității, la Cobadin, în zorii zilei de 19 iulie 1949. Mai multe informații despre scurta epopee a acestui erou de legendă puteți găsi aici

Scopul central al organizației noastre este acela de a aduce în atenția publicului larg un fragment din istoria recentă a României, acela legat de perioada luptei anticomuniste și detenției politice, și de a-i face cunoscuți pe martirii, mărturisitorii și eroii români care s-au jertfit pentru credința stramoșească, libertatea și demnitatea neamului nostru. 

Ne-am propus atingerea acestui scop prin acțiuni culturale, manifestari comemorative, lansări de carte, proiecții de film, concerte, manifestari artistice, tabere sportiv-educative și proiecte educaționale prin care sute de elevi au asistat la cuvântari ținute de foști deținuți politic, au vizitat Fortul 13 – Jilava, sau expoziții cu tematica detenției politice, organizate în parteneriat cu Fundația Ion Gavrilă Ogoranu.  

În continuare, nădăjduim să îndeplinim această misiune deloc ușoară, de a ne menține pe linia trasată de antecesorii noștri, atât cât ne îngăduie propriile noastre neputințe și limite, cât și contextul socio-politic al României contemporane, în care cenzura începe să acționeze cu o forță demnă de anii ’50, iar nepăsarea pare să se cronicizeze ca fenomen de massa. Cu toate acestea, ramânem prezenți pentru aceia care doresc să audă, să vadă, sa cunoască. 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress